.: Om Kaizer:.

Det här är min Tollare (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) Kaizer, som är min första egna hund. Anledningen till att det blev en Tollare för min del är att jag förälskat mig i rasen sedan jag sett en hel del på lydnadsprov och agility - de visade stor arbetsvilja, snabbhet och ett otroligt charmigt uttryck.
 

Under våren 2004 var det så dags för Mitzy att föda en kull, 10 små sötnosar såg dagens ljus den 9 mars. Snart åkte jag för att hälsa på valparna för första gången, och så fort jag satte mig i valplådan så fastnade jag för valpen som kallades "Rosa"... han flyttade in i hjärterummet - och har sedan dess inte flyttat ut, det var min Kaizer!

I Kaizer har jag min drömhund, sådan tur trodde jag faktiskt inte på. Han är arbetsvillig och lättlärd, stabil, ärlig, lättsam, lydig... Ja, listan tar aldrig slut känns det som. Tillsammans har vi alltid roligt, vi båda njuter oerhört av att få träna tävlingsmoment och bara lattja på med cirkuskonster! Oftast inleder jag nya aktiviteter med klicker, och han tycker det är väldigt skoj... så skoj att han, så fort klicker kommer fram, börjar leta efter något att göra. Hämta något från byrån, stampa på vad helst som ligger närmast... han rusar helt enkelt runt som en tok! Tills klicket kommer, då avbryter han genast och kommer för belöningen - det roliga är att det sällan krävs mer än ett klick så förstår han vad jag vill. Som sagt: arbetsvillig och lättlärd!